uslugi ceni

Домашни услуги за възрастни хора: Доставка на готова храна за възрастни хора в гр. Варна. Личен готвач за възрастни хора. Персонален готвач за възрастни хора. Пазаруване за възрастни хора, Почистване и пране за възрастни хора

Доставка на готова храна за възрастни хора


Пазаруване, мъкнене на тежки пазарски чанти, 2 часа над печката... И всичко това се повтаря след 3 дни. Така изглежда ежедневието на почти всеки един от нас. Но, когато настъпи моментът да се върши за две домакинства едновременно - вашето и това на възрастните ви родители, нещата стават сложни.

Вече можете да спестите това на себе си и на вашите близки. Чрез БГ ГРИЖА и нашите партньори можете да им осигурите прясна, разнообразна и здравословна храна, доставена ежедневно до дома им, включително събота и неделя. Храната се приготвя в модерно оборудвана кухня, изградена изцяло със съвременни технологии, при строг контрол на използваните продукти и процеса на приготвяне.

Необходими документи:
 • Договор за доставка на кулинарна продукция - сключва се между клиента и доставчика чрез съдействието на БГ ГРИЖА;
Какво включва менюто:
 • Закуска 150 гр. (примерна: кус-кус със сирене, баничка, попара, сандвич с кашкавал и зеленчук)
 • Супа 300 гр. (примерна: пилешка, таратор, леща, супа топчета)
 • Основно 300 гр. (примерно: мусака, боб яхния, пълнени пиперки, постен паприкаш)
 • 2 филийки бял хляб
Цени:
 • Дневно меню - 6,00 лв.
 • Седмичен пакет (7 поредни доставки) - 40,00 лв.
 • Месечен пакет (30 поредни доставки) – 170,00 лв.
В посочените цени са включени пластмасови опаковки за еднократна употреба и доставка до дома на възрасните хора.

*За следните райони - Виница, Бриз, Траката, Евксиноград, Дружба, Аспарухово, Зеленика, Аксаково - се доплаща за доставка 1 лв./ден.

Разнос:

Всеки ден (понеделник – неделя) в часовия интервал от 11:00 до 13:00, в зависимост от квартала.

Начини на плащане:
 • В брой при доставка;
 • Авансово по банков път за избрания от вас период, ако не желаете да ангажирате възрастните ви родители с плащания.
Как да поръчате:

Заявки се приемат поне 1 ден предварително на телефон 0888 76 15 03 или имейл info@bggrija.com

Къде мога да видя менюто:

Всяка събота или неделя на страницата ни във Фейсбук публикуваме актуалното за предстоящата седмица меню.

Добавете достатъчно количество млечни продукти, пресни плодове и зеленчуци към менюто и можете да сте спокойни, че сте осигурили едно разнообразно и здравословно хранене на вашите близки, различно от обичайните за възрастните хора сухоежбини.

Персонален готвач за възрастни хора

Да, правилно сте прочели. Това е услуга, която малко заможни хора си позволяват и като че ли по-скоро я свързваме с живота на холивудските звезди, а не като реална възможност за нашите възрастни родители. Нали знаете, че ние от БГ ГРИЖА не само се грижим за нашите клиенти, но можем и да ги глезим.
 
Планирането на дневното меню, снабдяването на необходимите продукти от магазина, вдигането на тежки тенджери и тави и стоенето с часове на крак пред печката – малко от нас си дават сметка колко сила и енергия се влага в приготвянето на храна у дома. Докато при хората на средна възраст, основният проблем е времето, което все не ни стига, когато говорим за възрастни хора, готвенето вкъщи, може да е много натоварващо и уморително. В много случаи над една определена възраст, хората спират да готвят у дома, което води до компромиси в храненето, а оттам и до редица здравословни проблеми.


 
Идеята е проста: Персоналният готвач е асистент на БГ ГРИЖА, който приготвя храната в дома на клиента - с продукти, уреди и кухненски пособия, подсигурени от клиента - като храната е изцяло съобразена с вкусовете, предпочитанията, алергиите или диетата на възрастния човек. Ако вашите близки са трудно подвижни, а вие нямате време да осигурите необходимите продукти предварително, асистентът може да напазарува нужното за рецептата, след уточняване на менюто с клиента. В рамките на 2 до 3 часа могат се приготвят до 2 – 3 ястия на посещение, съобразно сложността и технологичното време за готвене. При приготвяне на по-голямо количество храна, част от нея се замразява на порции и тя е на разположение на клиента за претопляне във всеки един момент според предпочитанията му. Персоналният готвач почиства и измива ползваните съдове след като приключи с готвенето.
 
Повече от готвене: Ако оставим настрана всички здравословни ползи от домашно приготвената храна, готвенето у дома е много повече – то може да донесе толкова приятни емоции на вашите близки, колкото дори и не можете да си представите. Да имаш приятен и позитивен събеседник, с когото просто да поговориш дори и за няколко часа на седмица, може да направи чудеса с хора, които се чувстват изолирани и самотни през по-голямата част от ежедневието си. Готвенето заедно е социална дейност, така че ако асистентът включи възрастните ви близки в приготвянето на храна, то не е защото не може да го свърши сам.
 
За кого е подходяща услугата: Възрастни хора, които са подложени на диета или специфичен хранителен режим, който трябва стриктно да се спазва. Хора, които обичат домашно приготвената храна, но поради сериозни заболявания (артрит, Паркинсон и др.) са възпрепятствани да готвят сами.
 
Необходими минимални часове на посещение:
* при предварително осигурени продукти – 2 часа
* с опция пазаруване от страна на асистента – 3 часа
Препоръчителна честота на посещенията – 1 или 2 пъти седмично.
 
Цена на услугата „Персонален готвач за възрастни хора“: 7,50 лева/час. Цената не включва стойността на необходимите продукти.
 
Особености: Услугата се предлага на територията на градовете Варна, Велико Търново и Горна Оряховица. Заявката за личен готвач у дома се подава минимум 1 ден предварително на посочените контакти.


Паник бутон за възрастни хора

Всички знаем за сигналните системи в болниците, с които пациентите известяват, че имат нужда от медицински персонал в определен момент. Или за онези въженца, висящи от тавана или стената в хотелските бани, чрез които можем да известим дежурните на рецепция при инцидент. На малко от нас ни се е налагало да ползваме тези технологии, но самото им наличие ни дава известна доза спокойствие, че при нужда, ще има кой да ни помогне. 
 
Предистория
Дълго време обмисляхме как този тип системи биха могли да работят в полза на възрастните хора. Знаейки, че устройството ще е нужно на хора в пенсионна възраст, които живеят далеч от близките си, търсехме вариант, който да е лесен за употреба и на приемлива цена.
В последната година се срещнахме с много фирми и техници, запознахме се с различни системи, водихме разговори и кореспонденция, докато случайно или не, съдбата или Интернет, ни срещна с инж. Юлиан Тузсузов. Повече от 20 години, той работи в сферата на сигнално-информационните технологии и заедно стигнахме до най-удачното приложение на съществуващите устройства в ежедневието на възрастните хора.
 
Как работи паник бутонът?
При попадане в критична ситуация, като подхлъзване, сърдечен пристъп, микроинсулт, паник атака, опит за взлом и много други, често човек не може да реагира бързо и адекватно. Паник бутонът носи спокойствие, че само с едно натискане на копче, възрастният човек е сигнализирал за помощ. Сигналът от дистанционното се предава към телефонния комуникатор, който автоматично започва набирането по приоритет на предварително зададени от вас стационарни или мобилни номера. Получаването на обаждане от дома на вашия близък, ви дава основание да го потърсите, за да се уверите, че той е добре. При невъзможност да се свържете с него, това би било знак, че нещо не е наред. 
 
Предимства
 • Без месечни такси и обвързващи договори – единственият разход, за да започне системата да работи за вас, е закупуването на устройството;
 • Лесен за употреба – при нужда е необходимо натискане само на един бутон;
 • Преносимият паник бутон е с размер на дистанционно за кола и може да се носи като украшение на врата или да се закача на колана. Той има обхват до 100 метра разстояние от телефонния комуникатор;
 • Програмиране до 10 номера за връзка – може да са стационарни, мобилни и телефони в чужбина. Устройството може да пристигне при вас с предварително зададени номера, без да е необходимо вие да ги въвеждате;
 • Кратък срок за доставка – след предварителна заявка, до 3 дни ще получите вашето устройство;
 • 1 година гаранция – обхваща ремонт или подмяна на устройството или част от него.
 
Какво включва базовата конфигурация?
 • Дистанционен паник бутон;
 • Телефонен комуникатор с въведени до 10 номера;
 • Захранващ адаптер.
 
Цена на базовата конфигурация: 198,00 лева
 
Допълнителни разходи при нужда:
 • Инсталационна такса в рамките на гр. Варна – 25 лв.
 • Допълнителен дистанционен паник бутон – 20 лв.
 • Допълнително захранване - 35 лв.
 • Разходи за куриер при доставка в друг град - съобразно тарифата на доставчика.
Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2019
Уеб дизайн от alphavision