uslugi ceni

Социални услуги за възрастни хора: Асистент на възрастен човек за сватба. Обучение на възрастни хора за работа с телефон и таблет. Придружаване и асистенция на трудноподвижни хора. Лечебна и оздравителна гимнастика за възрастни хора, Фризьор у дома, Йога за стари хора Варна

Асистент за възрастен човек на сватба

Има един специален момент в живота на човек, който е толкова специален, именно защото се случва веднъж в живота, или поне по презумпция в така. И това, разбира се, е сватбата.

Традицията повелява в този ден да се съберат всички роднини и от двете страни. Има, обаче, хора в семейството, които поради хронични заболявания, физически затруднения или напреднала възраст, биха могли да присъстват само, ако им бъде оказвано специално внимание и грижи по време на цялото събитие.  И тъй като родителите на младоженците имат своята съществена роля в сватбения ритуал, трудно е да отделят нужното време и на баба, и на дядо.Ако искате всички роднини пълноценно да изживеят вашия ден, във Варна, Велико Търново и Горна Оряховица, можете да ангажирате наш служител, който да асистира на възрастните ви близки по време на брачната, църковната церемония и последвалото тържество.  

Защото ние знаем, че радостта няма да е пълна, ако някой от най-близките ви не присъства, а да видиш сълзи от радост в очите на баба и дядо е повече от безценно!

Цена за 1 час: 7,50 лева

Снимка: Internet

Баба, дядо и таблета - мисия възможна

Докато човечеството гледа към туристически полети в космоса, и то в съвсем обозримо бъдеще, немалка част от нашите родители срещат трудност в боравенето с телефон, който няма шайба. Спомнете си колко пъти сте били на ръба на паниката, след като не сте успявали да се свържете с родителите си на домашния телефон. Подобни въпросите сигурно са се блъскали многократно в слепоочията ви „Дали е излязла?“, “Да не му е станало лошо навън?“, „При коя приятелка може да е отишла?“, само защото родителите ви нямат или не могат да ползват „мобилен телефон с копчета“.

Ако живеете далеч от родителите си, сигурно неведнъж ви се е искало майка ви или баща ви да присъстват на семейни тържества, на отварянето на коледните подаръци, да видят духването на свещичките на рождения ден на детето или просто да споделите нещо хубаво, което ви се случва в момента. И вероятно само мисълта колко стрес и уплах би им донесъл един смартфон или таблет, ви е възпирало да им купите подобна техника.Увереното боравене с високотехнологични джаджи би разкрило един нов свят за възрастните хора – достъп до новини, информация за провеждани събития в близост до тях, съвети за здравословен начин на живот, снимки на места, които вероятно никога няма да посетят, любими песни от тяхната младост, които едва ли често пускат в ефира, бърза и лесна комуникация с децата в чужбина и много други. А този шарен и нов за възрастните хора свят, може да им донесе разнообразие, допълнителни знания и положителни емоции, които да разсеят мислите от болести, безпаричие, сивота и самота в живота.
 
Освен за всичко останало, можете да разчитате на нашите асистенти да научат възрастните ви родители да използват новите технологии за съпреживяване и нови знания. Бихме могли да помогнем в следните насоки, според възможностите на семействата и желанието за учене у възрастния клиент.  
- работа с „мобилен телефон с копчета“ – обаждане, приемане на разговор, изпращане на текстови съобщения;
- базови познания за работа със смартфон или таблет - видео разговор по Viber или Skype, как да си направят селфи, изпращане, получаване и разглеждане на снимки;
- създаване и работа с електронна поща – получаване, четене и изпращане на имейли; 
- търсене и четене на информация чрез Google;
- създаване на Фейсбук профил и основни умения за онлайн общуване с близки и семейство.  
 
Нека не забравяме, че една снимка на внуците струва повече от хиляди думи!
 
Цена за 1 час обучение: 12,50 лева

Снимка: Bigstockphoto.com

Асистенция на хора с двигателни затруднения

Налагало ли ви се е да заведете ваш трудноподвижен близък до болнично заведение, за насрочен преглед при лекар-специалист или за физиотерапевтични процедури? Ако да, сигурно си спомняте, че сте ангажирали поне двама ваши близки, единият от които с кола и сте си взели половин почивен ден от работа, заради чакането пред кабинета, въпреки записания час.

Още повече, с въвеждането на системата за пръстов отпечатък, все по-наложително и неотменно става личното присъствие на пациента навсякъде. Въпреки, че системата позволява проследяване на роднински връзки – родител и дете – възможно е рутинното вземане на лекарства от аптеката да се превърне в непреодолимо препятствие за самотни и трудноподвижни хора.

Със съдействието на БГ ГРИЖА вече можете да си спестите всичките тези тревоги и да организирате едно спокойно ходене за преглед за вашите близки. Благодарение на специализирания транспорт и любезната помощ от кинезитерапевт, вашите роднини ще бъдат на уреченото място в записания час с много по-малко преживян стрес за самите тях. И не само – след нужните процедури – ще могат да разчитат на асистенция за връщането им у дома.
 
  • Услугата се извършва само на територията на град Варна. Записването е поне 2 дни предварително. При подаването на заявката, моля имайте предвид да предоставите обективна информация за препятствията, които могат да съпровождат изпълнението на услугата – наличие на стълби до асансьора, липса на асансьор, на кой етаж е апартаментът и др. Възможно е да се напожи предварителен оглед преди поемането на ангажимента.
     
  • Цената на услугата е 10 лева за всеки започнат час, като включва асистенцията, изчакването на пациента и горивото при транспортиране в рамките на града.
     

Лечебна и оздравителна гимнастика за възрастни хора

До неотдавна се смяташе, че гимнастиката е запазена територия за подрастващите, тъй като в начална възраст се развива и оформя мускулната маса. Последните изследвания показват, че практикувана редовно, оздравителната физкултура има същите положителни преки ефекти и при възрастните хора:
  • подобрява баланса;
  • увеличава силата и издръжливостта;
  • спомага за натрупването на мускулна маса, която с годините намалява;
  • подобрява стойката при вървене.
Новите тенденции в качеството на живот показват, че хората могат да се преборят с последниците, които нанасят годините върху тялото им, чрез циклично изпълнение на упражнения. Редица допълнителни ефекти могат да се очакват в оптимизиране на дишането, подобряването на метаболизма и дори контрол на диабета.


С увеличаване на възрастта и появата на съпътстващи заболявания, драстично спада активността в годините след 65, а обездвижването води след себе си и до атрофия на мускулите – една от основните причини за падания при възрастните хора. За съжаление, нерядко последвани от фрактури и операции на тазобедрени кости и стави.

При практикуването на оздравителна гимнастика, препоръките на специалистите са, тя да се извършва поне 2 пъти седмично и под строгия контрол на кинезитерапевт, който от една страна да покаже и да следи за правилното изпълнение на упражненията, а от друга - да наблюдава текущото състояние на участниците и своевременно да нанася корекции в индивидуалната им програма.

Участието на възрастни хора в групови занимания има и странични позитиви – това е една чудесна и здравословна възможност да се преодолее съпътстващата възрастта социална изолация и да се създаде микро среда, в която да се срещат с хора с подобни проблеми и общи теми на разговор.

И не на последно място с постигането на по-добри личностни резултати, гимнастиката със сигурност ще подобри увереността и самочувствието на хората, че изглеждат по-млади от фактическата им възраст. А, какво по-хубаво от едни усмихнати и позитивни хора с посребрени коси.  

За повече информация и записвания за оздравителна гимнастика, търсете Влади Йорданов на телефон 0886 74 31 03.

Снимка: Totalformfitness.com

Фризьор у дома
Ние от БГ ГРИЖА разбираме, че доброто настроение и разнообразието в ежедневието понякога са ключови за цялостния физически и психически тонус. Затова мислим не само за физическото здраве и комфорт, но и за доброто самочувствие на нашите клиенти. С новата ни услуга – фризьор у дома - можете да поглезите себе си и дори да накарате внуците да ви завидят за новата прическа, без изобщо да напускате дома си. И макар да не можем да върнем времето назад, то със сигурност ще се опитаме да ви подмладим поне с няколко години. Услугата фризьор у дома се предлага от доказани професионалисти с дългогодишен опит.


Подстригване - 10.00 лева

Боядисване (с боя на клиента) - 15.00 лева

Пакетна цена подстригване и боядисване с боя на клиента - 20.00 лева

Мъжко подстригване - 8.00 лева

Цените не включват транспорт до дома на клиента.

Снимка: Sunriseseniorliving.com
 

Йога за възрастни хора 65+


С навлизането в пенсионна възраст хората започват да разполагат с повече свободно време за самите себе си, за семейството, дома, за възстановяване и почивка. Но това е и времето, през което са предразположени към заболявания, характерни за зрялата възраст като артрит, ревматизъм, високо кръвно налягане. Затова за възрастните хора е толкова важно да останат възможно най-дълго в добра форма.

Поради естествени физически ограничения възрастните хора могат да се занимават само с леки форми на спорт - гимнастика, енергично ходене и дори йога. Йога е форма на упражнения, която се адаптира към специфичните нужди и възможности на всеки отделен човек и може да се практикува от бременни и дори хора в напреднала възраст. Йога е полезна за хора от всякаква възраст, но особено добре помага в борбата със стреса, умората, менопаузата и болката. Влиянието на йога върху човешкото здраве дава обещаващи резултати в няколко направления - подобрява съня, намалява стреса, подпомага контрола върху кръвната захар при хора с диабет, повишава респираторните функции, облекчава артритните болки, подобрява баланса, намалява хроничните болки.

Балансът е едно от първите неща, което губим с напредването на възрастта. Йога помага на възрастните хора по-добре да опознаят физическите си възможности. Правилното изпълнение на позите увеличава общата издръжливост на организма и подобрява баланса на тялото, с което се намалява риска от падане и последващите травми. Регулярното занимание с йога допринася за по-голяма увереност и стабилност при вървене.

Преди всичко йога е форма на физическа активност, която може да помогне възрастните хора да се почувстват по-млади, тонизирани и да подобри значително качеството им на живот.

И след всичко казано до тук, добрата новина е, че курс по йога за възрастни хора не е екзотично занимание във Варна. От 4 години насам всяка седмица сертифициран йога инструктор работи с групи възрастни хора. Вече можете чрез съдействието на БГ ГРИЖА да запишете вас или ваш близък в 6-месечен курс за начинаещи. Освен, че правите първа крачка към един по-здравословен начин на живот, пред вас се разкрива възможността да създадете социални контакти и да се приобщите към група с общи интереси, в същата възраст, без да изпитате дискомфорт, че не можете да се справите с някои от асаните. Добрият йога инструктор ще ви насърчи да постигнете най-доброто, на което сте способни.

При започването на курса по йога за възрастни хора, споделете с инструктора ви за основните ви заболявания, за да може да се прецени кои натоварвания да се избегнат или заместят с по-леки.

Допълнителна информация:

 - Курсът се провежда 2 пъти в годината по 3 месеца - пролет (от 01.04 до 30.06.2014) и есен (01.10 до 31.12.2014)

 - Ден за посещение: веднъж седмично - всяка сряда

 - Продължителност:  45 мин. - от 16:45 до 17:30 часа

 - Място на заниятията: читалище "Асен Златаров", кв. Чайка. Виж картата

 - Абонаментна месечна карта: 24.00 лева (при 4 посещения) или 30.00 лева (при 5 посещения)

 - Записвания за пролетния курс: най-късно до 25.03.2014

 - Записвания за есенния курс: най-късно до 23.09.2014 

 - Минимален брой участници в група: 10

 - Максимален брой участници в група: 12

 - Изисквания към физическото състояние на възрастните хора преди започването на курса: да могат сами да седнат и станат от пода

Йога не отменя и не замества предписаното ви лечение.  

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2019
Уеб дизайн от alphavision