uslugi ceni

Какво трябва да знаят близките на инсултно болни.


06-11-2013

Важно е да знаете, че след претърпян инсулт, дори и той да е засегнал силно говорните способности, болният запазва своята адекватност и реална преценка, логичното си мислене, творческите си способности, а реакциите му са акуратни.
Tрябва да знаeте, че дори говорът да е силно нарушен, интелектът не страда. Разговаряйте и споделяйте повече с него. Дори обсъждането на обикновени ситуации и явления може способства за възстановяването на говора на болния.
Така успявате да отвлечете вниманието му от прекарания инсулт, а също и го мотивирате да се опитва да говори. Проявявайте търпение и не го укорявайте за някои изгубени способности. Хвалете всеки негов напредък и се дръжте с него като с голям човек. Дръжте се както обикновено, когато това е възможно. Не говорете пред болния за това какво е загубил и как ви кара това да се чувствате. Бъдете внимателни, за да не нараните чувствата му.

 


« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision