uslugi ceni

Етап на приемане


11-02-2014

Идва момент, в който започвате да осъзнавате, че положението не може да продължи така и промяната е наложителна. На този етап трябва да потърсите помощ, за да реализирате собствените си нужди и да обърните внимание на личните си потребности. Въпреки това, дотолкова сте свикнали с ролята им на грижещ се, че не можете да определите къде започват вашите потребности. Свикнали сте да контролирате нещата и трудно ще приемете помощ отвън. Тук трябва да настъпи промяна в мисленето и отношението към обгрижвания и към себе си. Необходимо е болноледачите да развият своите знания и умения, за да могат да погледнат ситуацията отстрани, да я обмислят и разберат. Както и да преосмислят начините за справяне със ситуацията и съчетаването на различни дейности и роли.
Това обикновено е положителен стадии, стига да се осъзнае, че поставянето на грижещия се и обгрижвания във взаимна зависимост, не е здравословна ситуация и е вредно за двете страни. С развитието на знанията и уменията у болногледачите може да се зароди лъжлива идея, че са незаменими и никой не може да се грижи адекватно за техните близки. Тази свръх грижа може да ги накара да не приемат странична помощ.

снимка: picstopin.com

« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision