uslugi ceni

Ново за България – мулти-таблетен блистер за лекарства


28-08-2016

За да бъде постигнат максимален ефект от всяко едно лечение, предписаните медикаменти следва да бъдат приемани според инструкциите на лекаря, а именно – правилната доза в правилното време. И въпреки, че са създадени за подобряване или поддържане на здравословното ни състояние, лекарствата носят потенциален риск за хора, особено за онези които не могат да се справят с точното им разпределяне.

Вероятно едно от най-големите предизвикателства пред възрастните хора е контрола върху приеманите ежедневно лекарства. Факт е, че повечето стари хора имат по няколко заболявания и поне едно от тях е хронично - диабет, Паркинсон, артрит, високо кръвно налягане, остеопороза и др, което налага приема на няколко лекарства едновременно. Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че медикаментите се изписват от няколко различни лекари – общопрактикуващ и поне един или двама специалисти. Именно поради тази сложност, много често ролята по разпределянето на лекарствата е поверена на член от семейството, който има за задача да следи рецептите и да спазва предписанията на лекарите.  

С една изцяло иновативна за България услуга можете да спестите целия този стрес за себе си за любимите ви хора. През декември 2016 стартира нова за страната ни услуга по разпределяне и опаковане на лекарства в индивидуални мулти-таблетни блистери, които комбинират всички лекарства спрямо назначените приеми.



Седмичният мулти-таблетен блистер може да съдържа до 28 дози – 7 дни по 4 дневни приема (макс.), като лекарствата са комбинирани по видове и разпределени по дози на сутрешен, обеден, следобеден и вечерен прием, спрямо рецептите от личния лекар и специалистите.   

Тази нова за страната ни услуга може да улесни ежедневието ви и това на възрастните ви близки в следните насоки:
  • Спестява стреса и притеснението на възрастния човек сам да се справи с няколко различни рецепти и няколко различни лекарствата.
     
  • Спестява времето и усилията на член от семейството, освен с всичко останало, да се занимава и с разпределянето на медикаментите.
     
  • Интелигентно опаковани по дни от седмицата и по приеми за деня (сутрин – обед – следобед -  вечер), намалява риска от грешки в дозировката или риска от пропуск на лекарство. Знаете, че понякога и млади хора започват да се чудят „Аз изпих ли си хапчето или не?“. А, когато говорим за няколко таблетки на прием при 80+ годишни хора?
     
  • Подпомага основния обгрижващ да контролира наличието на пропуснати дози. При наличие на значителен брой пропуснати приеми, членовете на семейството могат да се съмяват за нарушаване на паметта у възрастния им близък и навреме да вземат мерки.
     
  • Мулти-таблетният блистер е компактен и лесен за пренос – не е нужно да се носят в чантата всички лекарства, които следва да се изпият за деня или за няколко дни. Има много хора, които не са изгубили мобилността си, и въпреки възрастта си, не спират да пътуват, да се събират с приятели, да работят. При използването на такъв тип опаковка се избягва риска от разсипване на лекарствата в чантата.
     
  • С персоналния блистер можете да си осигурите в значителна степен така нужната дискретност – представете си, че сте на работа или в компания и точно в този момент ви се налага да извадите 4 или 5 таблетки от различни опаковки?
     
  • Предварителното разпределяне и опаковане на лекарствата е повече от улеснение за хората с намалено зрение. За съжаление, едно от най-често срещаните усложнения на диабета е нарушение на зрението. За такива хора, точният и навременен прием на лекарствата може да е животоспасяващ.
     
Чрез делегирането на разпределението на лекарствата и опаковането им в персонализирани мулти-таблетни блистери на специализирана фирма, можете да избегнете поне едно от всички тези неудобства. И не на последно място – с един малък жест да покажете загриженост и да осигурите по-комфортно и безопасно ежедневие на близките си.  

Забележка: Услугата стартира през декември 2016. До тогава можете да зададете въпросите си или да заявите желанието си за ползване на индивидуални мулти-таблетни блистери за вас или ваш близък тук.

Снимка: Campingunlimited.org

« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision