uslugi ceni

БГ ГРИЖА на 5 години


21-11-2016

„За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш.“ (Лев Толстой)
 


Добротата не е доброта, ако не е в действие. Тя си остава просто едно нравствено понятие от книгите и мъдрите мисли, до момента в който не скочиш в нейните обувки и не тръгнеш. Ние тръгнахме преди 5 години, водени от мисълта, че само състрадането и добротата могат да накарат обикновените хора да правят необикновени неща. Бяхме допуснати и приети в толкова много семейства, с които споделяхме всяка радост и тревога, че смело можем да кажем, че никога няма да останем без компания за кафе. Заедно със злободневното мрънкане, охкане и жалване, присъщо на възрастните хора, в БГ ГРИЖА имаме привилегията всяка сутрин да ни посрещат ликуващи от радост и благодарност очи и да ни изпращат същите тези очи, пълни със сълзи. И така – до следващия ден.
 
През последните 5 години десетки пъти чухме „Благодаря“ през очите на отиващи си от този свят хора. Научихме се, че няма „нищожно“, „делнично“ или „ненаказано“ добро и всеки малък жест на любов и грижа към хората се връща при теб, за да ти даде сили да продължиш. Усмихвахме се хиляди пъти, докато ни се плачеше, за да бъдем нужната опора на хората около нас. Научихме се, че докато животът ти показва озъбената си физиономия, да запазиш меко и добро сърце, е най-висшата форма на самосъхранение. И ако съществува такова нещо като чистилище в живия живот, ние минахме през него няколко пъти.
 
За последните 5 години ежедневието ни срещна, а работата ни събра, с толкова пъстри, цветни и дори умонесъбираеми хора, че след някои срещи, 10-минутните разходки на чист въздух станаха начин за възстановяване на душевния ни мир и баланс. Видяхме и преживяхме живота в пълната му палитра, но не бихме се лишили от нито един негов нюанс. Без значение на окраската, разбрахме, че ако се отнасяш с уважение и респект към клиентите си, те ще ти отвърнат със същото.  Да се опитваш да ги лъжеш и заблуждаваш, означава само, че подценяваш хората, доверили ти се. И още повече - означава, че не уважаваш себе си. Убедихме се, че истината, поднесена с такт, дипломатичност и доза хумор, е най-добрия изход от почти всяка деликатна ситуация.
 
Разбрахме, че не е достатъчно да публикуваш красиви снимки и да напишеш хубави думи, за да ти се получат нещата. Трябва си и дупе. Да, правилно сте прочели – „дупе“. Лишихме се от съботите и неделите си, от годишните си отпуски, от спокойните си нощи, за да дадем най-доброто, на което сме способни и да не останем доволни от това.
 
Ако следващите 5 години успеем да помогнем на поне още един човек, значи всичко, през което минахме, си е заслужавало.

« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision