uslugi ceni

Рехабилитация за възрастни хора по домовете. Логопед у дома след инсулт. Кинезитерапевт и логопед. Оздравителна гимнастика за възрастни хора във Варна, Варна, Велико Търново

Логопед след инсулт

Инсултът засяга много от ежедневните дейности на човека, причинява говорни затруднения, сред които най-разпространеното е афазията. Тя представлява неспособност да се възпроизвежда език и/или да се разбира чужда реч.

С проблемите на афазията се занимава логопедът, така че не губете време, а потърсете специалист. Най-добри резултати при речева терапия можете да постигнете, ако тя започне не по-късно от първите 2 - 3 месеца след инсулта. 

В първите няколко посещения основна задача на логопеда е да установи степента на увреждане на способностите за писане, четене или разбиране. Специалистът провежда терапия, следи развитието на болния и работи по възстановяването му, като най-добре посещенията у дома да се планират два пъти седмично.

Продължителност на еднократната терапия: 45 минути.

Цена за посещение у дома: 30.00 лева.

*Забележка: транспортните разходи от и до дома на клиента не се включени в цената.

 

Рехабилитация у дома

 

Всички знаем, че рискът от травми при възрастните хора е много завишен. Един инцидент при падане води след себе си много усложнения и вероятността от залежаване и обездвижване е голяма.
 
При навяхване, изкълчване, след поставяне на изкуствена става, след счупвания и инсулт можете да разчитате на нашето съдействие за рехабилитационни услуги у дома - удобство без чакане пред лекарски кабинет, пред физкултурен салон или събразяване с часове.
 
Възстановяването у дома включва лечебни упражнения, насочени към подобряване на движенията, поддържане на мускулния тонус и баланс, подобряване на кръвообръщението, контрол на болката. Една от основните задачи на специалиста е да въвлече пациента, активно да го включи в процеса на възстановяване. С постигане на по-голяма увереност в движенията и в собствените си възможности, възрастните хора се мобилизират и постепенно преодоляват психологическия стрес от падането.
 
В рамките на един час рехабилитаторът ще проведе серия от леки упражнения, редувани с почивка, ще даде препоръки за предпазни мерки в ежедневната дейност и ще обучи близките на пациента, с което да не се прекъсва процеса на възстановяване в дните, в които той не присъства.
 
Препоръчителни посещения на рехабилитатор у дома за проследяване на състоянието на пациента - минимум 2 на седмица.
 
Цена за час рехабилитация: 30.00 лева

*Забележка: транспортните разходи от и до дома на клиента не се включени в цената.

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision