uslugi ceni

БГ ГРИЖА мисия: Грижа за възрастни хора, Гледане на болни хора по домовете

Мисия, история и още нещо...

Трябваше да минат повече от 5 години, за да съберем достатъчна доза смелост да пишем за мисията ни. Нужно ни беше време да пораснем, за да можем ясно да дефинираме смисъла на съществуване на БГ ГРИЖА, без да си повярваме прекомерно и едновременно с това да останем здраво стъпили на земята.  
 
Ние в БГ ГРИЖА знаем, че за много възрастни хора домът е всичко – място, изпълнено със спомени за най-хубавите им години, място където са се родили и израснали децата и внуците им, място, наситено с безгранична любов към семейството. И ако ние можем да им осигурим още някоя – друга година възможност да обитават дома си безопасно, сигурно и в нашата приятна компания, значи сме си свършили работата по най-добрия начин.
 
Знаем, също така, и колко точно консервативни са по-голямата част от възрастните хора. Капсуловат се в навиците си, в рутината си и така се чувстват удобно и защитени. Всяка малка промяна или нововъведение се посреща в „позиция отбрана“, тъй като застрашава бита и реда. Малки на вид подобрения, като преместването на чиниите от горния рафт в кухнята на по-долен и лесно достъпен рафт, или пренареждането на дрехите в гардероба с цел избягване на навеждането или качването на табуретка, или изхвърлянето на събирани с години стари вестници и пластмасови кутии, които допълнително влошават хигиената в дома, могат да отнемат месеци убеждаване от страна на асистента. Затова се научихме да забавяме темпото. Научихме се да отстъпваме, когато се налага. Научихме се да не приемаме повишения тон или изпуснатата обида лично, защото знаем, че обикновено влизаме в дома като неканен гост, а си тръгваме като стар приятел.
 
И ако можем да обобщим - БГ ГРИЖА е създадена и съществува заради дълбокото убеждение, че с труда си можем да правим живота на възрастните ни клиенти по-лек и спокоен – с деликатност, търпение и доза здравословен хумор. 
 
А, ние от своя страна, сме благодарни за възможността да оставяме своя позитивен отпечатък в живота на възрастните хора.
 
Ред е и на малко фактология. “БГ ГPИЖA” EOOД e ocнoвaнa в гp. Bapнa в ĸpaя нa 2011 г. ĸaтo ceмeйнa фиpмa. Идeятa зa cъздaвaнeтo нa чacтнa фиpмa зa coциaлни ycлyги зa възpacтни xopa в гoлямa cтeпeн беше плoд нa eднa личнa ĸayзa. C вpeмeтo тaзи личнa ĸayзa ce пpeвъpнa в идеята, чe щoм мoжeм дa дaдeм нaй-дoбpaтa гpижa нa близĸитe cи, тo oт тaзи ycлyгa би тpябвaлo дa мoгaт дa ce възпoлзвaт и дpyги възpacтни, бoлни и caмoтни xopa.
 
В началото тръгнахме с един гол ентусиазъм. Да повериш грижите за своите близки на частна агенция беше по-скоро екзотична идея, за която малко хора изобщо подозираха, че съществува. Обикновено, телефонните разговори започваха така: „Ама аз изобщо не знаех, че се предлагат такива услуги“. Истина е, че въпреки изписаните и изчетените наръчници, правилници и инструкции, се вървеше в тъмното пипнешком. И по тънък лед. С всяка измината крачка, след която ледът под краката ни не се пропукваше, трупахме безценен опит – кое ще сработи, кое ще се приеме, как да се направи по най-добрия начин. И силно вярвахме, че ако успеем да задържим във фокуса си принципа на работа с клиентите „Доверие срещу доверие“, нещата рано или късно трябва да се получат.
 
Заедно със стартирането, заложихме и концепцията за комплексна услуга „всичко под един покрив“. А, именно – набор от битови, административни, медицински и социални услуги, които възрастните хора и техните семейства да могат да намират при нас или с наше съдействие. С времето, идеите за допълнителни услуги станаха толкова разнообразни, че някои трудно се класифицират и често се чудим на коя точно страница на сайта да ги публикуваме. При нас всеки ден животът доказа колко е шарен и непредсказуем и как трудно се събира в инструкции, очаквания и планове.
 
Сега, няколко години след стартирането на дейността, сме благодарни, че успяхме да запазим същия този ентусиазъм, но вече подплатен със солиден опит. Защото силно вярваме, че успехът идва само, ако гледаш предизвикателствата в очите. Ако трябва ден и нощ. Ако трябва година след година.

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision