uslugi ceni

Липса на апетит при възрастните хора


05-02-2014

Загубата на апетит при възрастните хора е за съжаление доста често срещано явление. Зад това нерядко стои физическа, социална, психическа причина или комбинация от всички тези.
  • Една от най-често срещаните причини за загуба на апетит е смяната на сезоните. Обикновено при настъпването на лятото се наблюдава понижен апетит при почти всички хора.
  • Стресът и психическото натоварване са неизменни спътници на ниския апетит.
  • Пушачите по-често губят своя апетит в сравнение с хората, които не пушат. Същото се наблюдава и при хората, консумиращи алкохол.
  • Пониженият апетит се предизвиква и у хора, които прекаляват със сладките храни.
За близките е важно да разпознаят предупредителните сигнали преди ситуацията да стане необратима. Най-очевидният сигнал за загуба на апетит са физическите ефекти върху тялото - намаляване на теглото, оредяването на косата, синини по тялото, физическа слабост, упорити и повтарящи се инфекции, умора, депресия. Някои физически причини за загубата на апетит не са толкова очевидни за обгрижващия. Ако вашият близък има проблем с дъвкането или преглъщането на храната, е възможно да се притеснява да сподели с вас или въобще да не осъзнава, че това е проблем. На първо време се уверете, че възрастният човек няма затруднения с храненето, породени от недобра зъбната протеза. Едно просто напасване може да направи храненето далеч по-лесно и приятно.    

снимка: blog.pennlive.com

« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision