uslugi ceni

Социалният аспект на загубата на апетит при възрастните хора


05-02-2014

Това, което големите семейства приемат за даденост – шумните вечери край масата – далеч не е така при възрастните хора. В по-голямата си част хората в пенсионна възраст са самотно живеещи, което поражда склонност да се консумира нездравословна храна или липса на желание да си наготвят. Ако имате възможност, не чакайте празници или поводи, за да поканите вашите възрастни близки да споделят трапезата ви.
При хора с проблеми в предвижването, липсата на апетит може да е породена от простичкия факт, че нямат достъп до здравословна храна. Ограничената мобилност може да е основателна причина да не могат да си напазаруват. В този случай, чаша чай с няколко бисквити, един сандвич или малко колбас решават проблема с глада. Ако този начин на хранене се превърне в начин на живот, рискът от анемия, падания, травми и редица други увреждания, се увеличава сериозно.

снимка: nutritionsawy.ca

« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision