uslugi ceni

Вдигат заплатите на социалните работници


29-10-2012

От 1 януари догодина ще бъдат увеличени издръжката и заплатите на работещите в социалните заведения и извършващи социални услуги в цялата страна, съобщи в Елена министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Досега бюджетът за делегираната от държавата дейност е бил около 160 млн. лв. годишно. През следващата година стандартът за издръжката и за заплати ще бъдат завишени със 16 млн. лв. допълнително. Това вече е договорено с финансовото министерство и е заложено в бюджета за догодина, посочи Младенов, цитиран от Дарик.
Министърът съобщи още, че в момента много добре се развива приемната грижа в България по проект на Агенцията за социално подпомагане, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". За последните три години са разкрити допълнително около 1000 приемни семейства в цялата страна. През 2009 г. те са били 200, а в момента са 1 200. Още около 500 приемни семейства ще бъдат обучени през следващите месеци. „Това е много важно, за да можем да закрием институциите в сегашния им вид и да осигурим по-добри условия, близки до семейната среда, за децата от домовете”, каза министърът.
Източник: Novinite.bg

« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision