uslugi ceni

Ретроспекция по никое време


12-06-2016

Преди 4 години и половина, когато създавахме проектът БГ ГРИЖА, противно на всичко написано в учебниците за правене на оптимистична, реалистична и песимистична стратегия на развитие, ние имахме само една цел – „Да оцелеем 5 години. И ако след пет години все още сме на пазара, когато хората във Варна имат нужда от социални услуги за близките си, първо да се сещат за БГ ГРИЖА“. Или с други думи - да успеем да изградим толкова безупречна репутация сред клиентите ни, че никой да няма съмнение да ни се довери.

Предполагахме, че ще ни е трудно, но не очаквахме да е чак толкова. За първите 2 години дори не ни се иска да си спомняме :). Ползването на професионален асистент в домашна среда в помощ на възрастни хора беше по-скоро екзотична идея за България, с която малко потребители бяха запознати. На пазара съществуваха няколко работещи фирми и организации, които можеха да се преброят с едната ръка. Но, нищо не беше достатъчно добро, от което можехме да се поучим и да вземем добър пример. Затова трябваше да започнем от ниво нула.

И започнахме с концепцията за добър сайт – простичък, лесен за навигация и приятен за окото – който да ни представя пред потенциалните ни клиенти. От тогава насам нищо не сме променяли по дизайна, защото смятаме, че все още изглежда добре и няма нужда да го разваляме. За сметка на това, през годините го напълнихме с полезна за потребителите ни информация – за наши услуги, за услуги от доказани партньори, с информация в полза на хората, които не могат да си позволят услугите ни или са далеч от Варна, но имат нужда от малко помощ и подкрепа в ежедневните грижи, които полагат за своите близки. И логично, след като си се постарал, вложил си мисъл, душа и време, нещата би следвало да ти се получат. Поне до едно задоволително ниво, с което да не се срамуваш да се представиш пред хората.

И неизбежно, две години след старта на БГ ГРИЖА започнахме да намираме дизайна и текстовете ни, копирани в чужди сайтове. Преживяхме и опит за „промишлен шпионаж“ – основатели на конкурентна фирма се представиха в офиса ни за мними клиенти с цел придобиване на вътрешна информация. Не успяха! Минахме и през това фирми в други градове да се представят пред клиенти за наши представители, без нужната законова основа. Списъкът с нелоялните конкуренти нарастна до степен, в която на два – три пъти бяхме на границата да публикуваме имена и факти. И всеки път се спирахме, водени от поставената преди 4 години и половина цел за безупречна репутация – ако си вдигнал летвата високо, дори за самия себе си, е недопустимо да минеш под нея.

Целият проект БГ ГРИЖА щеше да е една добре изглеждаща и куха визитка, ако не бяха момичетата в отбора ни. Докато сайтът е лицето ни пред света, нашите асистенти са душата на БГ ГРИЖА.

И да, щяхме да пропуснем - пълни сме с нови идеи, които чакат времето си да видят бял свят.

Радостина Дичева и Екип



« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision