uslugi ceni

Помощ! Баба ми си има ново гадже!


10-02-2017

И да поражда смях, това заглавие от уж насмешен илюзорен сценарий, един ден може да се превърне в ужасяваща за вас реална ситуация.

Факт е, че хората днес живеят по-дълго и немалко от тях, дори на 80 или 90 години, са в относително добро здраве. На тази възраст голяма част от пенсионерите са сами, поради развод или загуба на партньора им. Всички тези предпоставки, включително и отварянето на възрастните към дигиталните технологии и новия свят, могат да създадат една благоприятна среда за започването на нова романтична връзка. А, когато любовта споходи, бръчките и посивелите коси не могат да спрат младите по душа да изпиват същите трепети като 20-годишните.  

За всички около тях, които са свикнали да виждат възрастните си близки сами, може да е много трудно да възприемат баба си или дядо си в обятията на друг човек, към когото имат емоционално, пък не дай си Боже, и сексуално влечение. Вярвате или не, проучванията в световен мащаб показват, че 25 % от населението във възрастовата граница 75 – 85 години, е сексуално активно. Ако още продължавате да се чудите как е възможно, подсказваме – благодарение на Онова хапче.

Много семейства изпадат в ужас, тъй като възприемат подобна връзка в напреднала възраст за срамна, неприлична и дори неестествена. Къде водени от чисто егоистични подбуди („Баба е създадена за мен, а сега има свой собствен живот.“), къде притеснени от зачестилите имотни и финансови злоупотреби, част от тревогите в семейството може да са свързани с подозрения за нечисти помисли и измамни планове у новия избранник на сърцето на вашия близък. Един от основателните въпроси на роднините е: „Би ли искала спестяванията ти да отидат за неговото лечение и грижи, когато самата ти би имала нужда от подобни разходи след 5 години?“ Ако вие самите нямате такива притеснения, редно е да отстъпите и да дадете шанс на любимия ви човек да се чувства щастлив в последната пряка на живота си.

За всички мъже и жени, на всяка възраст, по целия свят важи едно всеобщо правило – емоционалната и споделена връзка е здравословна. Самотата има негативен ефект върху психиката и физическото здраве на човек, който ефект се засилва още повече с напредването на възрастта. Високото кръвно, депресията и загубата на апетит са само някои от страничните ефекти, които самотата може да донесе в живота на възрастните хора. Излизането на срещи, общуването с приятели, ходенето по сбирки (в клуба на пенсионера, редовни срещи на класа всеки последен петък от месеца за по кафе в любимо заведение, участия в различни клубове по интереси) са само част от дейностите, които могат да прекъснат порочния кръг – лекарства – болести – оплакване – ниска пенсия - лекарства. 

Ако активният социален живот на майка ви или баба ви, е свързан с организирането и воденето й по срещи и мероприятия, с което ви създава допълнителен стрес и ангажимент и в без това натоварения ви график, можете да се обърнете към БГ ГРИЖА за съдействие. С услугата ни „Придружаване извън дома“ ние ще ви осигурим асистент, който да съпроводи близкия ви до срещата и да го прибере у дома в уречения час. Дори при необходимост от „Асистенция на хора с двигателни затруднения“, ползващи проходилки, ролатори или инвалидни колички, имате на кого да разчитате, за да не губят вашите любими хора контакт с външния свят. А, защо не и да навлязат по-смело в едно ново романтично приключение. В крайна сметка, любовта не е запазена територия само за младите!

« назад

Напомняме ви, че дизайнът и съдържанието на този сайт са обект на авторско право. Всяко копиране може да става само с писменото съгласие на "БГ ГРИЖА" ЕООД и цитиране на източника.

Всички права запазени© БГ ГРИЖА 2011 - 2024
Уеб дизайн от alphavision